Artikelnr: 9789189843264 Kategorier: , , Etikett:
ISBN: 9789189843264

Från Tee till bords : Berättelser och recept från Sveriges bästa golfrestaurang

Karin Sohl

Inbunden, 170×200 mm, 152 sidor
Utkommer maj 2025

Sveriges bästa golfrestaurang ligger vid Frykens strand i Värmland. Det menar landets golfare som röstat fram Kils Golfrestaurang till topplaceringen hela sex gånger – senaste utmärkelsen är för 2024 och rykande färsk som en raggmunk i pannan.
I denna bok får vi följa med ända in i köket där vi hittar krögaren Karin Sohl som älskar att överträffa förväntningarna hos sina matgäster och som tillsammans med sin personal dagligen serverar många hundra portioner vällagad svensk husmanskost.
Här bjuds vi på recepten till de mest omtalade lunch- och bufférätterna och självklart även Karins berömda raggmunkar med fläsk som serveras varje tisdag utan undantag.
Bara en enda gång har de testat att ändra på tisdagens fasta lunchmeny – och det kommer aldrig att ske igen. Välkommen till bords!


Karin Sohl är en välkänd kock i Värmland. 2004 tog hon över golfrestaurangen på Kils GK, några mil norr om Karlstad. Sveriges golfare har röstat fram lunchbuffén med dagens rätt på Kils golfrestaurang till landets bästa sex gånger och såväl hantverkare som företagare i närområdet vallfärdar hit för sina favoriträtter. Genuin, vällagad husmanskost och kreativa, överraskande smårätter i kombination med ett särskilt varmt bemötande är Karins signum.