Roten till allt gott
Malin Randeniye
Inbunden, 205×255 mm, 196 sidor
Utgiven mars 2017
Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter. Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
Rotfrukter är fantastiska råvaror, de är hälsosamma och oftast närodlade, dessutom är de alltid i säsong på grund av deras fina förmåga att kunna lagras. Rotfrukter är också billiga och går att variera i all oändlighet.
Helt enkelt supermat när den är som bäst.
I boken delar författaren Malin Randeniye med sig av sina personliga favoriter av sunda rotfruktsrätter, nostalgiska barndomsklassiker och inspirerande rotfruktsrecept från världens alla hörn.
Kärleken till bra råvaror och enkla matlagningstekniker kommer från hennes uppväxt i en matglad familj. Pappa och farfar var styckare under hennes uppväxt och under tonåren drev hennes mamma en gård med odling och djurhållning för familjens behov. Malins självvalda plats var i köket där hon lagade mat till den sju man stora kärnfria familjen. Kunskapen om matens betydelse för hälsan kommer från hennes tid som klinisk dietist, och kärleken till världens olika matkulturer är något som stärkts genom hennes man som har sina rötter på Sri Lanka. Lokala odlare och andra små producenter i Sörmland där Malin bor har också varit med och bidragit med kunskap till den här kokboken.