30 dagar vegetariskt himla lätt och gott
SLUTSÅLD
ISBN 9789187283840
Utgiven Maj 2016
Band Inbunden
Antal sidor 200
Format 217×250 mm
Lotta Bäckström
Carin Jämtin
Lisa Nestorsson
Helena Jansson
"Påhittigt, varierat och ekonomiskt... En pedagogisk kokbok, med lättlagad och jättegod mat”
Sandra Sandström LitteraturMagazinet
De flesta vill nog – men fixar det varken till vardag eller fest: Att ta bort köttfärsen, falukorven, kycklingen och laxen i maten. Allt det där vi köper och lagar av ren slentrian. Vi står där med isbergssalladen, tomaterna och gurkan och tänker att vi borde äta mindre kött och fisk, mer hälsosamt, klimatsmart och inte minst mer inspirerat… Allt stannar ofta vid en tanke.
Med den här boken kan det bli så himla mycket lättare och säkert godare att bli grönare. Den som vill utmana sig själv på riktigt satsar på 30 gröna dagar. Den som bara vill testa några dagar eller en vecka göra det.
Här finns 30 luncher och 30 middagar som är mer än enskilda recept. De binds ihop av tips och idéer för att spara både tid och pengar. Tomatsåsen, basen för många rätter kokas på söndag. Moset på måndag kan bli en paj på torsdag. Och många dagars mat kan bli en lunchlåda småningom. Dessutom innehåller boken en del fantastiska efterrätter också.
Bakom boken står Lotta Bäckström, som själv periodvis har levt helt grönt. För henne har valet varit helt naturligt – i frukt och grönt finns så mycket färg, fantasi och inspiration. Och är så himla gott och lätt. Därför heter hennes företag HimlaGott och har arrangerat otaliga fester och bröllop. Lotta är diplomerad kock, föreläsare och matstylist och har tidigare givit ut böckerna ” Himlagott med bufféer” och prisbelönta ” Himlagott med choklad och kladdkakor”.
Carin Jämtin är en av Lottas äldsta och bästa vänner. Hon har inspirerat Lotta till boken och delat med sig av kunskap och erfarenheter, bland annat med en vegetarisk månad för att i en klimatpolitisk utmaning uppmärksamma Världsnaturfondens Earth hour.